Coaching

wat houdt dat in?

Geluk op de eerste plaats

Als ouder staat het geluk van je kind natuurlijk op de eerste plaats. Helaas voelt niet altijd ieder kind
zich even gelukkig en is het mogelijk dat jouw kind blijft steken in de ontwikkeling of niet lekker in zijn of haar vel zit.

een positieve en praktische vorm van begeleiding

Dit kan zich uiten op verschillende manieren; gedragsverandering, faalangst, weinig zelfvertrouwen, driftbuien, overprikkeling, moeite met sociale contacten, angst, slaapproblemen, moeite met uiten van emoties, enz. Voor jou als ouder, maar vooral voor jouw kind zelf kan dit erg belemmerend zijn.

Vaak heeft jouw kind in zichzelf al veel kracht en talenten waaruit geput kan worden om deze ‘problemen’ op te lossen. Maar om deze krachten en talenten zinvol in te kunnen zetten, heeft het kind een duwtje in de rug nodig. Ik ga met jouw kind op een positieve, uitdagende en speelse manier aan de slag om het bewust te maken van de eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Daarnaast bied ik
voor kinderen en ouders praktische tools om mee aan de slag te gaan, zoals bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen en spelvormen waarmee het kind het geleerde thuis toe kan passen.

Kindercoaching is een positieve en praktische vorm van begeleiding, en het hoeft helemaal geen langdurig traject te zijn. Afhankelijk van de leeftijd van jouw kind, werk ik één-op-één met het kind of met zowel het kind als de ouder(s) in de sessies. Tijdens de sessies pas ik de werkvorm of techniek
aan op de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van het kind. Als kindercoach stel ik geen diagnose, ik kijk en luister naar het kind en vanuit daar gaan we aan de slag.

Neem contact op